IN ENGLISH

Navigation

Du er her:  Kandidatguide » Kandidatuddannelsen i Optik og elektronik (civilingeniør) » Introduktion
Del

Kandidatuddannelsen i Optik og elektronik (civilingeniør) - Introduktion

 

Kandidatuddannelsen i Optik og elektronik er mere boglig end uddannelsen til diplomingeniør, så det er sjældent, at vi sidder med det praktiske arbejde og fx lodder. Til gengæld får man en meget større baggrundsforståelse for de ting, vi tidligere har arbejdet med konkret.Når jeg bliver færdig, overvejer jeg at søge arbejde ved Vestas, hvor jeg tidligere har været i praktik. De er begyndt at arbejde med optiske løsninger til deres møller, så det kunne være et oplagt arbejdsområde for mig.
Kenneth Hansen, studerende på civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik


Som kandidatstuderende i optik og elektronik kan du specialisere dig i en lang række områder inden for optik og elektronik, såsom analog og digital elektronik til regulering, transmission og indsamling af data, fiberoptik, integreret optik og elektro-optik.

Ingeniørernes og teknikernes arbejde er noget, vi alle bruger i vores dagligdag, bl.a. fordi komponenter udviklet af optik- og elektronikingeniører sætter os i stand til at kommunikere med hele verden via computere, fiberoptiknetværk og satellitter. Disse ingeniører sætter også deres fingeraftryk på udviklingen af moderne vindmøller, biologiske sensorer og scannere til sundhedsvæsenet samt mange andre moderne hjælpemidler.

Valgmuligheder og specialisering

I løbet af studiets første del arbejder de studerende med de grundlæggende fag og får dermed det faglige grundlag, der er nødvendigt for deres specialiseringsområde. Som studerende kan du vælge mellem en lang række specialområder, fra optik til elektrooptik og fra halvlederteknologi til ren elektronik.

Du har fuld frihed til at sammensætte din studieplan. De studerende kan derfor vælge mellem mange forskellige valgfri moduler, bl.a. eksperimentel teknologi, dataindsamling, mikrokontroller, materialefysik og mange andre.

I samråd med specialevejlederen kan de studerende sammensætte deres helt personlige studieplan, så den passer til netop deres interesser og baggrund.

Dynamisk undervisning

De studerende deltager i undervisningen på både Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Aarhus. Hovedparten af undervisningen på universitetet gennemføres på Institut for Fysik og Astronomi. De to uddannelsesinstitutioner ligger ikke langt fra hinanden, tæt ved Aarhus centrum.

Som studerende kommer du til at opleve to dynamiske studiemiljøer, der med fokus på den enkelte studerende understreger samspillet mellem personlige og faglige udfordringer. De studerende bliver både en del af det teknisk orienterede miljø på Ingeniørhøjskolen og det mere akademiske undervisningsmiljø på Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet. Dette samspil er et af uddannelsens centrale elementer, hvor basisviden kombineres med teknisk ekspertise og innovation.

Karrieremuligheder i Danmark og udlandet

Uddannelsen sigter mod at uddanne udviklingsingeniører med et stort innovativt potentiale til avancerede teknologivirksomheder i Danmark og udlandet. Danmark har en lang tradition for udvikling af telekommunikationsteknologi, optiske sensorer, avancerede lyskilder og tilsvarende teknologi. Der findes mange virksomheder, som arbejder med optiske og elektroniske systemer til produktion af sensorer samt optiske og elektroniske komponenter, som f.eks. måler og overvåger flow, tryk, temperatur og bevægelse.


Henvendelse om denne sides indhold: Studieguideredaktionen
24.10.2014